onsdag 25 juni 2014

Bilder från Kinaparken, Harge

Härlig väldigt avslappnande plats



Klätterhortensian var läcker. Den gröna i mitten

Jättesnygga blad framför svajande bambugräs

Katsuraträd till vänster om Buddhafigur

Kinesisk pil till vänster och Katsuraträd till höger.


Mera examensprov


Begravningsdekoration i dekorativ stil med vegetativ formverkan. Mossa på hållaren och oasis. Björknäver som sitter fast med natursnöre som jag lindat ett avskalat Black Tie-blad runt. Blommorna är Aprikos Germini, aprikos Nejlika, orange Ros, cerise Anastasia, vit Trädgårdsstormhatt, orange Arabisk Stjärnlök och cerise Tuppkam. Plus en massa torkade grenar som jag tyckte gick bra till den orange färgen med halvutslagna brun-orange blad.


Här har vi dukat upp lite slutprovsfika



Här väntar vi på lärarna så vi kan få hugga in på fikat.

söndag 22 juni 2014

Examensprovdags!!!!

Glada examensprovdeltagare

Efter två teoriprov i varuhantering och ergonomi gjorde jag denna konstruktionbukett. Konstruktionen är gjord av kopparfärgad aluminiumtråd, kaprifol och ett aprikost sidenband. Blommorna är vit Iris, aprikosa Nejlikor, en aprikos Germini i mitten, orange Arabisk stjärnlök, Limefärgade Bärhyperikum, Salalblad och Läderbräken.


Här har jag börjat med brudbuketten. Har limmat fast en ställning av grå skafttråd i botten på brudhållaren och denna är även fastlimmad mellan dessa sidenbandslindade kartongbitar där jag även limmat fast mikadopinnar. 

Så här var det tänkt att den skulle se ut men den blommorna passade inte så bra ihop när jag såg dom så det fick bli lite ändringar. På skissen hade jag tänkt mej rosa/orange "Miss Piggy"-rosor, ljuslila Hortensia, vita Elegansnejlikor, vit/lime Santini och lime Bärhyperikum

Slutresultatet blev Rosor i rosa/orange "Miss Piggy", kvistrosor i rosa, vit/lime Santini som är gaffelskaftade i knippen för att sitta stadigt och täcka oasisen så bra som möjligt. Likaså gjorde jag med limefärgad Daggkåpa. Stack i och vek några Salalblad och stack en nål igenom för att Salalbladet skulle täcka bättre. 


Över buketten böjde och snurrade jag en rosa aluminiumtråd som jag fäste i mikadopinnarna på några ställen. I skarven mellan Galaxiblad och sidenband på handtaget lindade jag bouillontråd i rosa.

Färgglad kontrastrik karamell 

Ett herrkorsage som ska passa till brudbuketten.

torsdag 12 juni 2014

Mer Botaniska




Mer bilder från härliga Botaniska i Göteborg. Gött att veta att jag får åka dit om några veckor igen och gå och njuta.






Det berömda näsduksträdet. Häftigt att det blommade precis när vi var där.

lördag 31 maj 2014

Botaniska Trädgårn i Göteborg

Studiebesök på Botaniska. Ska definitivt åka dit igen och vara där en hel dag.
Trodde jag befann mej i en saga. Detta är bara en bråkdel av alla foton jag tog. Helt makalöst vackert överallt.










torsdag 29 maj 2014

Övning inför slutprov

Begravningdekoration i dekorativ stilart med vegetativ formverkan

Närbild på samma

Brudbukett med mikado-pinnar

Bild på undersidan

Övat hemma också med det som gick att få tag på.

söndag 18 maj 2014

Konstruktioner och Pompadour-buketter

Har hållit på med konstruktioner på sistone och här är en av pinnar och myrtentråd utan ställning därför att ställningen blir oftast för synlig i en syn här konstruktion där man vill att så mycket som möjligt ska synas av konstruktionen och då använder man sej inte av så mycket blommor och kan därmed inte dölja ställningen med stjälkarna.  

Har börjat med att lägga konstruktionen över en hink och böjt ett uppskuret aspidistrablad över några avdelningar på konstruktionen och floratejpat för att hålla ihop bladen. Har även najat fast en Freesia med samma myrtentråd som till konstruktionen med synlig teknik. Dessa båda saker gjorde jag för att inte konstruktionen ska trilla ner hela tiden när jag hängt alla blommorna i konstruktionen och sedan ska försöka få ihop spiralen. 

Buketten klar med dominans av vit/limegrön med en kontrast av den rosa germinin. I mitten en Anastasia, några ljust limefärgade Nejlikor, vita Freesia i ändarna, som dock var svåra att få att peka åt det håll jag ville, och sist lite Häggblommor som får busa till det lite bland de andra ganska lugna formerna. Från början hade jag tre Germini men då tog dessa över helt med sin skarpa färg och form så för att bara få en liten kontrast fick det bli en Germini. 

Här har jag gjort en rund konstruktion av kaprifol, satt dit en ställning av grå floratejpad skafttråd och gjort en kompakt bukett av rosa/cerise germini, cerise Tuppkam, gulorange Rosor, gulorange Ornitogalum, grågrön Poppel och limefärgade Bärhypericum. Blev snyggt med gulorange blommor eftersom de tar upp det orangea i Tuppkammen. Tycker att den gulorange färgen är i dominans i den här buketten. Eftersom jag gjort några grupper så har denna bukett oregelbunden placering av material.  

Ytterligare en rund inramande konstruktion med några grenar från skogen. Lite pillrigare eftersom dessa kunde man inte linda runt varandra men fick till det till slut och gillar de busiga grenarna som sticker ut. Salalblad satte jag i först och blommorna sedan: Limefärgade rosor, rosa Santini och vita Santini. Hade inte konstruktionen varit livfull hade nog denna bukett blivit lite tråkig med bara runda, lugna former och passiva, gröna, opaka blad. Visserligen ger ju de vita pyttesantinina lite liv också. Dominansen är lime/vit. Denna bukett har också oregelbunden placering av blommor med grupper.

En bild på tre Pompadour-buketter som jag gjorde till min redovisning av tidsepoken och stilen Empiren i början av 1800-talet. Typiskt för dessa buketter var att de var små och att det var gröna slingor eller blommor med ivägsträvande form som hängde ut från buketten. Jag har även trätt i murgröna för att symbolisera Empirens eftersträvan tillbaka till antiken. Jag har klätt in buketterna i vitt bomullstyg som var vanligt i kvinnornas klänningar på den tiden. Annars har jag för mej att Pompadour-buketter ofta var inklädda i papper.