lördag 31 maj 2014

Botaniska Trädgårn i Göteborg

Studiebesök på Botaniska. Ska definitivt åka dit igen och vara där en hel dag.
Trodde jag befann mej i en saga. Detta är bara en bråkdel av alla foton jag tog. Helt makalöst vackert överallt.










torsdag 29 maj 2014

Övning inför slutprov

Begravningdekoration i dekorativ stilart med vegetativ formverkan

Närbild på samma

Brudbukett med mikado-pinnar

Bild på undersidan

Övat hemma också med det som gick att få tag på.

söndag 18 maj 2014

Konstruktioner och Pompadour-buketter

Har hållit på med konstruktioner på sistone och här är en av pinnar och myrtentråd utan ställning därför att ställningen blir oftast för synlig i en syn här konstruktion där man vill att så mycket som möjligt ska synas av konstruktionen och då använder man sej inte av så mycket blommor och kan därmed inte dölja ställningen med stjälkarna.  

Har börjat med att lägga konstruktionen över en hink och böjt ett uppskuret aspidistrablad över några avdelningar på konstruktionen och floratejpat för att hålla ihop bladen. Har även najat fast en Freesia med samma myrtentråd som till konstruktionen med synlig teknik. Dessa båda saker gjorde jag för att inte konstruktionen ska trilla ner hela tiden när jag hängt alla blommorna i konstruktionen och sedan ska försöka få ihop spiralen. 

Buketten klar med dominans av vit/limegrön med en kontrast av den rosa germinin. I mitten en Anastasia, några ljust limefärgade Nejlikor, vita Freesia i ändarna, som dock var svåra att få att peka åt det håll jag ville, och sist lite Häggblommor som får busa till det lite bland de andra ganska lugna formerna. Från början hade jag tre Germini men då tog dessa över helt med sin skarpa färg och form så för att bara få en liten kontrast fick det bli en Germini. 

Här har jag gjort en rund konstruktion av kaprifol, satt dit en ställning av grå floratejpad skafttråd och gjort en kompakt bukett av rosa/cerise germini, cerise Tuppkam, gulorange Rosor, gulorange Ornitogalum, grågrön Poppel och limefärgade Bärhypericum. Blev snyggt med gulorange blommor eftersom de tar upp det orangea i Tuppkammen. Tycker att den gulorange färgen är i dominans i den här buketten. Eftersom jag gjort några grupper så har denna bukett oregelbunden placering av material.  

Ytterligare en rund inramande konstruktion med några grenar från skogen. Lite pillrigare eftersom dessa kunde man inte linda runt varandra men fick till det till slut och gillar de busiga grenarna som sticker ut. Salalblad satte jag i först och blommorna sedan: Limefärgade rosor, rosa Santini och vita Santini. Hade inte konstruktionen varit livfull hade nog denna bukett blivit lite tråkig med bara runda, lugna former och passiva, gröna, opaka blad. Visserligen ger ju de vita pyttesantinina lite liv också. Dominansen är lime/vit. Denna bukett har också oregelbunden placering av blommor med grupper.

En bild på tre Pompadour-buketter som jag gjorde till min redovisning av tidsepoken och stilen Empiren i början av 1800-talet. Typiskt för dessa buketter var att de var små och att det var gröna slingor eller blommor med ivägsträvande form som hängde ut från buketten. Jag har även trätt i murgröna för att symbolisera Empirens eftersträvan tillbaka till antiken. Jag har klätt in buketterna i vitt bomullstyg som var vanligt i kvinnornas klänningar på den tiden. Annars har jag för mej att Pompadour-buketter ofta var inklädda i papper.

De andra projekten till Liseberg

Här håller Ida och Elin på att göra en kjol av hönsnät bl a som ska prydas med massor av konstgjorda blommor.

Eva provar den suveränt snygga kjolen eftersom det blir hon som får bära den på Liseberg. Hon har hoppat in för Ida som är sjuk.

Anette och Britt håller på att sätta dit oasisblock på skärmen som ska bli en kul "titthålsskärm"
Färdig med sisal,  massor av blommor, slöja, brudbukett och allt. Jättefint blev det.





Vår provdocka Flora får resa mycket. Här har hon blivit rejält uppsnyggad av Marie och Carina.


Projekt till Trädgårdsdagarna på Liseberg

Här har jag och Ann-Louise påbörjat ett av projekten som ska till trädgårdsdagarna på Liseberg. Dessa barnstolar ska stå på pelarna som är på bilden nedan. Dessa ska placeras vid ingången utanför Sötåsens tält. Vi får tyvärr inte själva se hur det ser ut på plats eftersom vi blir kvar på skolan.

Dessa pelare gjorda av ihopsvetsade metallstänger har vid klätt in i tapeter och sedan har vi surrat fast knallrosa sisal på ett snöre som ska gå från den ena pelaren till den andra. I sisalen har vi trätt i konstgjorda blommor i vitt och ljusrosa. Glömde ta kort på dessa girlanger.

Här håller Ann-Louise på att fästa fast trasselhjärtat med en oasis i. Vi har använt oss av en garnetthållare (som man ofta använder till begravningskransar) med sugpropp (som man använder till bilar) och fäst fast en ännu mindre hållare på den och på denna har vi satt fast hjärtat som ska utgöra själva blickfånget i hela dekorationen.

Nu har vi kommit en bit på vägen och hjärtat är klart med Germini och Nejlikor. Konstgjorda Gladioler får utgöra spretande rörelser som ska vara som en explosion längst upp på stolarna. 

Här är den ena stolsdekorationen klar. Synd bara att man inte kom ihåg att ta några bilder med lite bättre bakgrund.

Det är ju från den här vinkeln dekorationerna kommer att ses eftersom de kommer att vara högt upp på pelarna.

Den andra dekorationen. Växterna vi använt oss av förutom de ovan nämnda är rosa Lejongap, rosa liljor Murgröna och Björkris.

onsdag 7 maj 2014

Kosläpp och brudsmycke

Tjohooo, weeha säger kossorna när dom får komma ut i hagarna på Sötåsen

Jag ser gräääset!!!



Brudsmycke med Kvistrosor, bärhypericum, kallor och lite annat smått och gott jag hittade



Två varianter av brudbuketter

Droppformad brudbukett med lite grupperingar. Dock tyckte jag blommorna i grupperna kom lite långt från varann. Var rädd att inte blommorna skulle räcka så ville inte klämma ihop dom för mycket. tänkte att jag får fylla ut med grönt. Den är gjord av limefärgade rosor, Rosa, orange Bukettranunkel, Ranunculus asiaticus, cerisespräckliga Snittnejlikor, Dianthus caryophyllus-grp, vita Kallor, Zantedeschia aethiopica och rosa Romersk riddarsporre?, Consolida ajacis som jag plockade bort lite blommor på för att få mer transparent känsla i droppen. Hade även Kvistrosor, cerise, lite Murgröna, Hedera helix och slutligen Texasgräs, Ophiopogon japonicus.


Samma

 Rund brudbukett med Mikado-pinnar och grupper även här. Var inte alls sugen på att göra en rund denna dag, men blev jättenöjd i slutänden.


Samma

Jag är lite osäker men jag tror att de nedåthängande blommorna är Fritillaria pinardii, en "variant" av Kungsängslilja. Blev en pigg bukett full av liv och även djup med hjälp av de mörkröda Galaxibladsrullarna., Galax urceolata. De limegröna är isärplockad Hortensia, Hydrangea macrophylla. Ljusrosa bärhypericum ,Hypericum x inodorum , cerise Kvistrosor finns också med och även en grupp med korta Mikadopinnar.